Hvordan velger du riktig farge når du skal male huset? - Malermester i Oslo og Akershus - To Malere Interiør & Vedlikehold AS

Hvordan velger du riktig farge når du skal male huset?

Hvordan velger du riktig farge når du skal male huset?

 Jotun har laget et fargekart på 72 tidløse farger som er fordelt på 7 inspirerende temaer. En vakker helhetlig fargepalett go høykvalitetsprodukter som gir et vakkert hus.

To Malere bruker produkter fra blant annet Jotun fordi vi vet at kvaliteten på produktene og utvalget av farger er godt. Dette er noe vi kan stå inne for.

Ønsker du befaring og råd for hva som er best når du skal velge riktig farge på huset? Ta kontakt med oss for en gratis befaring.

(Kilde: Nytt fargekart – varig vakre utefarger)

 

Syv ulike fargetemaer

Husets fasade skal fungere harmonisk med farger i uterommet ellers.  Fargekartet er inndelt i syv inspirerende og oversiktlige temaer som gjør det lettere å velge fargeretning, på alt fra grunnmur og terrasse til vindu, dør og detaljer.  De ulike palettene kan oppsummeres slik:

 

1. GRØNNE NYANSER

– En forfriskende harmonisk palett bestående av grønne nyanser, som oppleves nettopp forfriskende og behagelige. Grønt kommer i mange varianter, fra de dype, gylne og tradisjonelle, til de mer dempede og moderne nyansene. Grønt er med på å skape et levende nabolag og fargerike bygater.

2. HVITE NYANSER

– Lette og luftige farger velges ofte for sin tidløshet, renhet og eleganse. Fargene spenner fra kritthvite farger til grålige toner og gulaktige, hvite nyanser. Små variasjoner i kulørtonen kan gi relativt store utslag på en hel fasade, derfor er det viktig med et bevisst forhold til hvittoner på eksteriøret.

3. GULE NYANSER

– Tidsriktig optimisme! Paletten av gule nyanser inneholder friske og fargesterke toner, tradisjonelle okerfarger og dempede lysegule toner. De helt nye fargene 10168 Muted Yellow og 12136 Gentle Yellow er både tidsriktige og vakre!

4. GRÅ OG SORTE NYANSER

Et godt samspill mellom farger og materialer, gir husets arkitektur fortjent oppmerksomhet. Spennende kontraster kan skapes mellom dempede farger og naturlige elementer, og gode fargevalg gir huset identitet og særpreg.

5. BLÅ NYANSER

Blå nyanser evner å være både delikate, tidløse og unike. Dempede blåtoner kan berike bymiljøer, understreke tilknytning til fjell og hav, og skape spennende kontraster til moderne materialer. Blåtoner forsterkes ofte i møte med himmel, natur og omgivelser, og utendørs er derfor de nedtonede og grålige blåfargene de vakreste.

6. RØDE NYANSER

Varmt og inkluderende! Rødt har lange tradisjoner, og gir sjarmerende og idylliske assosiasjoner. Rødt er en imøtekommende farge som skaper energi og glede, og som vekker gode minner med sin kraftfulle tilstedeværelse. Røde nyanser med en gyllen undertone harmonerer best med naturens egne farger – fra lyse og kraftige til dypere og mer sofistikerte toner.

7. BRUNE OG BEIGE NYANSER

Lune kombinasjoner! Beige og brune farger fremstår som harmoniske og tidløse, og kan sette sitt preg på klassisk så vel som moderne arkitektur. Huset får en naturlig fremtoning, og valg av detaljfarger vil understreke stil og stemning.